B-Hive 11 Coworking, Nehru Place

New Delhi

4,500 sq.ft.

2021

Commercial

A space accentuating a lively, spirited, and refreshing atmosphere, this coworking office establishes an inspirational and motivating environment for the young millennials!

Bright and soft colours amalgamate with extensive artworks throughout this space, characterizing a vivid and open office setting. One of the essential features of B-Hive includes the functional embodiment of artificial light to enhance the aesthetics of space, in addition to the presence of abundant natural light. The play of contemporary artificial lighting fixtures amplifies the overall surroundings while complementing the various artworks displays. The design intent of this project is to bring together elements that stimulate an innovative workspace and profoundly balance the work-life.


The hotdesking space encompasses uniformly arranged rows of desks, segregated by plants in half-height dividers and help manifest a nurturing, sensory, and semi-private atmosphere for their employees. Here, the design composition combines with natural and rational forms; furniture and flooring patterns in warm wood blend with novel lighting fixtures, an open HVAC system running along with a shade of bright yellow, and walls that narrate words of encouragement.


The two meeting rooms, located towards the right end of the hotdesking area, display diverse interior styles, forming a luxurious space with pops of pastels.

The first conference room is an exemplary paradigm of elaborately interwoven components like the birdcage chandeliers and the faux-plant ceiling. A statement wall, painted with murals, juxtaposes with eccentric prints and artwork, elating and accumulating dashes of colour and vibrancy to the room.

The second meeting place envelops a mint-coloured wall with bohemian art and mirrors and is merged with brown leather chairs, providing a contrasting, corporate character to the space. A chevron ceiling in raw wood with two contemporarily designed chandeliers adorn the room, adding to its unique elements.

Situated towards the left end of the principal coworking area is the long hallway, edged with private cabins on either side. These intimate cabins constitute glass partitions, ornamented with geometric frostings in shades of yellow to maintain privacy whilst not making the spaces feel confined at the same time.


The long hallway finally leads to a pantry and restrooms. Constructed with a nuanced approach, also lies an exquisite courtyard nestled between the two buildings. The design aesthetics of both the pantry and the washrooms intertwine with the overall narration followed in the office. A brightly lit, expansive space perfect for networking and socializing, the pantry features a wall-to-wall mural.


The women’s bathroom consists of a whimsical and quirky wall-art of a cat, with mirrors as sunglasses for the cats’ eyes.


Overall, the design scheme of the B-Hive coworking space echoes the colourful and rejuvenating qualities of the youth today.